sessió 23 set 2011
A la sessió d'avui, hem parlat sobre com englobar i tractar l'àrea de les ciències socials a les aules d'educació infantil.
Hem començat parlant de les múltiples intel·ligències que tenen els infants i de com influeixen aquestes en la manera de fer a l'aula. Com a mestres, hem de tenir en compte que cada nen és diferent i que la seva manera d'aprendre vindrà determinada per la intel·ligència que tingui més desenvolupada.

En aquest vídeo podem veure com la societat ha canviat, els infants han canviat, els adults han canviat. Per això, com a mestres hem de saber adaptar-nos constantment a les necessitats del moment. Hem d'adaptar la nostra manera de fer a la classe a allò que el moment ens exigeix.
http://www.youtube.com/watch?v=yPFU5wL-vRk&feature=related
Cadascú tenim unes habilitats en unes coses o unes altres. Tots aprenem, però no tots ho fem de la mateixa manera. Avui hem parlat de les Intel·ligències Múltiples de Gardner: visual-espacial, lingüística, lògica-matemàtica, cinestèsica, musical, naturalística, interpersonal i intrapersonal. Cada nen és més expert en una/es o unes altres, que utilitzarà a l'hora d'aprendre. Per això, el mestre ha d'estar atent i saber actuar per a facilitar el procés d'aprenentatge de cada infant.
Això m'ha fet pensar en un vídeo que vam veure l'any passat a classe que parla dels 100 llenguatges del nen. Podríem relacionar-lo amb les intel·ligències de Gardner: l'infant té 100 llenguatges, 100 maneres d'expressar-se, de relacionar-se, de comunicar-se, d'emocionar-se..., i a tots aquests llenguatges li hem de donar cabuda a l'escola.
http://www.youtube.com/watch?v=BFNi0TcVKTY
Aquesta teoria de les Intel·ligències Múltiples proposa un nou model d’ensenyament i aprenentatge centrat en l’alumne i en el desenvolupament de les habilitats i de les estratègies de les diferents intel·ligències. Normalment, a l'escola no tenim en compte que també es pot aprendre i processar la informació per diferents canals.Per això, hem de saber escoltar a l'infant per entendre de quina manera aprèn per poder facilitar el seu procés a l'aula.
És molt important que el nostre treball com a mestres sigui un bon treball. Hem de ser coherents i treballar amb sentit en tot allò que fem a l'aula. La nostra manera de transmetre com entendre el món determinarà el futur dels nostres infants a la societat.
És necessari que el docent identifiqui els punts forts de les àrees en les quals destaquen els alumnes, reconeixent les diferències individuals i intentant que la diversitat serveixi per aprendre. Com a mestres, hem de saber utiltizar estratègies per a destacar l’èxit i reconèixer les destreses dels nostres alumnes.
Per concloure, m'agradaria destacar les finalitats de l'àrea de Coneixement del Medi Social, que entre tots hem acordat a classe:
- Fomentar el respecte i la sostenibilitat
- Desenvolupar pensament crític davant del món
- Prendre consciència, conèixer el món on vivim
- Entendre d’on venim per saber on estem i cap on anem
- Respectar la curiositat per comprendre el món i les seves relacions
- Fomentar l’autonomia
- Fomentar la solidaritat i la justícia
El link que poso a continuació, és un vídeo que m'ha fet pensar. Moltes vegades, fem entendre els nens que per arribar al coneixement total han de créixer. Però els adults tampoc ho sabem tot, tenim molt aprendre de la manera de viure el món dels infants. Espero que us agradi.
http://www.youtube.com/watch?v=quz2kcNMTYI
No hay comentarios:
Publicar un comentario